Biff Rydberg

Biff Rydberg

4 port.

8 stora potatisar
400- 500 g stek eller filé av vilt eller nötkött
2 röda lökar
3-4 msk smör
salt och peppar

Till servering:
4 äggulor
osötad senap
små inlagda gurkor s.k. cornichons

Skala potatis och lök.
Tärna potatisen i cm stora kuber och finhacka lökarna.
Skär även köttet i kuber.
Stek potatisen i omgångar i smör i stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti, Krydda med salt och peppar.
Lägg upp på ett serveringsfat och håll varmt i ugnen.
Stek löken sakta smör tills den är mjuk och börjar få färg.
Varmhåll bredvid potatisen.
Stek slutligen kött kuberna hastigt (de får inte bli torra).
Krydda köttet med salt och peppar.
Lägg upp på fatet bredvid lök och potatis. 
Servera med råa äggulor, senap och smågurkor.