Kyckling Saltimbocca
4 port.
600g kycklingfilé (gärna innerfilé)
salt och peppar
¾ dl riven parmesanost eller liknande hårdost
12 färska salviablad eller knappt 1 tsk torkade
1 pkt prosciuttoskinka eller annan lufttorkad skinka
1½ dl vitt vin
färsk salvia till garnering
Tina kycklingen. Dela bröstfiléer på längden.
Lägg kycklingfiléerna på en bit plastfilm, täck med en lika stor bit.
Kavla lätt ut kycklingen till skivor. Salta och peppra på bägge sidor.
Fördela riven ost och salviablad på skivorna.
Lägg varje skiva på en delad skinkskiva och rulla ihop.
Placera dem i en ugnsfast form med skarven neråt.
Ställ åt sidan medan du förbereder svamprisotton.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll vin över kycklingen och sätt in formen i ugn 10-12 min före serveringen.
Skär upp rullarna i cm-tjocka skivor.
Svamprisotto med havreris
4 port.
1 medelstor gul lök
3 dl havreris
olja att fräsa i
8 dl grönsaks– eller svampbuljong
4 dl färsk svamp eller 2 dl förvälld
salt och peppar
1 dl riven parmesanost + lite till serveringen
1-2 dl vitt vin
Skala och finhacka löken.
Fräs lök och havreris i het olja i en rymlig kastrull.
Späd med lite buljong i taget. Låt riset koka långsamt i 10-15min.
Sätt nu in kycklingen med vin i ugnen så att allt blir klart samtidigt.
Fräs svampen delad i mindre bitar i smör, salta och peppra.
Tillsätt svampen och osten i risotton. Späd med lite vin i taget.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med riven ost, gärna skivade tomater och rödlök vid sidan om.