Crème brulée med havtorn
4 port.
3 dl grädde
1 dl mjölk
¾ dl strösocker
4 äggulor
4 msk tinade havtorn alt. hjortron (finns att köpa fryst)
3+2 msk farin- eller rårörsocker
Sätt ugnen på 150°. (125° varmluft)
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp.
Vispa upp äggulorna.
Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning.
Rårör havtornen/hjortronen med 3 msk socker.
Lägg 1 msk rårörda bär i varje form, fördela smeten i formarna och placera dem i en vattenfylld långpanna.
Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen 45-60 min. (beroende på formarnas storlek).
Crèmen ska vara fast i konsistensen.
Ta upp formarna och låt dem kallna.
Strö lite farin- eller råsocker över ytan strax före servering.
Bränn av med en brännare eller sätt in formarna helt kort under grillen.