Sjömansbiff
4 port.
600-700 g bog/ytterlår av nöt eller vilt
2 msk smör
2 gula lökar
8 stora fasta potatisar (fast sort)
salt och malen vitpeppar
3 lagerblad
33 cl öl
5 dl köttbuljong
Till servering:
2 msk finhackad persilja
salt- eller ättiksgurka
Putsa köttet rent från hinnor och skär det i ½ cm tunna skivor.
Skala och skiva även lökarna.
Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över i en stor gryta.
Bryn även löken.
Skiva potatisen.
Varva kött, lök och potatis i grytan.
Krydda med salt och peppar mellan varven.
Lägg i lagerblad och häll på buljongen.
Koka upp, sänk värmen och låt rätten sjuda under lock på låg värme ca 5 min.
Häll på öl och koka vidare tills köttet är mört. Det tar ca 1 timme.
Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
Servera senap och inlagd gurka till.