Ratatouille på svenska

I skördetid väljer vi att utgå från squash, lök, tomater och potatis i stället för aubergine

4 port.1 grön squash (400g)
3-4 tomater (ca 250g)
3-4 potatisar (ca 300g)1 stor gul eller röd lök
4 vitlöksklyftor
250g krossade tomater
färsk timjan
salt, svartpeppar
god olja att ringla över och till formen

Sätt ugnen på 200° (170°varmluft).
Smörj en ugnsform.
Skala potatisarna och skiva dem tunt.
Lägg dem i kokande vatten och förväll dem ca 5 min.
Skär under tiden squash, tomater och lök i tunna skivor, gärna med mandolin.
Stapla sedan grönsaks- och potatisskivorna på högkant i formen. Skala och pressa över vitlök och ringla över olja.
Salta, peppra, strö över timjan och slutligen de krossade tomaterna.
Sätt in ratatouillen i ugnen i ca 40 min.