Zucchinikaka
20-24 bitar
1 msk smör
3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 dl matolja
4 dl riven zucchini
2 dl valnötter (går att utesluta helt)
Frosting:
100 g rumsvarm färskost
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form på cirka 20x30 centimeter med smör.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Riv zucchinin, krama ur vätskan och mät upp 4 dl. (4 dl är ungefär en zucchini).
Grovhacka valnötterna.
Blanda i matoljan i äggvispet, vispa därefter i mjölblandningen och avsluta med att vända ner zucchini och valnötter.
Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en stick att den kommer ur torr.
Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Viktigt att både färskost och smör har samma temperatur, annars kan du få en klumpig frosting.
Bred frostingen över hela kakan och skär upp i rutor.