Lammfärsbiffar
4 port
500 gram lammfärs
2 potatisar, kokta kalla
2 ägg
1½ dl vatten
1 liten hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
8-10 varv peppar från kvarn
½ tsk torkad eller 1 tsk färsk hackad oregano smör/rapsolja att steka i.
100g tärnad fetaost
Vitlöksyoghurt:
2 dl fast yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Blanda mosad kokt potatis med äggen.
Tillsätt lammfärsen, salt, vatten, lök, vitlök och kryddor.
Rör färsen slät tills den håller ihop.
Dela fetaosten i tärningar.
Forma 8 biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
Gör en fördjupning i varje och lägg i osttärningarna.
Kläm åt och släta ut biffarna innan du steker dem.
Stek lammfärsbiffarna gyllenbruna några minuter på varje sida. Sätt in biffarna i varm ugn och efterstek i ca 8 min om ugnen är varm (annars i panna med lock på spisen).
Servera vitlöksyoghurt till och gärna en krispig sallad.