Laxrullar med wasabicrème

Till laxrullarna blir det bra med en amerikansk Riesling Kung Fu Girl Riesling, och låten Smooth med Santana.

4 port.

300 g gravad lax
100 g naturell färskost
1 msk wasabipasta
1 dl sesamfrön

Till servering
ev. japansk eller kinesisk soja
1 påse småbladsmix eller andra späda blad
50 g skivade rädisor

Köp gravad lax eller grava enkelt själv 2 dagar innan den ska serveras.
Utgå från lax i bit, dela mitt itu.
Blanda ½ dl salt med 1 dl socker och hackat kryddgrönt, dill, gräslök eller persilja.
Gnid in den urbenade laxen med blandningen på bägge bitarna.
Lägg dem på varandra med den breda sidan mot den smala så de får kontakt.
Lägg i plastpåse och förvara kallt i 2 dygn.
Skiva laxen tunt i sneda skivor med en laxkniv eller en med brett blad.

Lägg ut en bit plastfolie.
Lägg laxskivorna omlott tills de bildar en rektangel.
Bred på en blandning av färskost och wasabi i ett jämnt lager.
Rulla ihop så fast som möjligt med hjälp av plastfolien.
Gör en ny bit plastfolie.
Strö ut sesamfröna.
Klä av laxrullen den första plasten och vänd laxrullen så den får sesamfröna runt om.
Linda ihop rullen och ställ in i frysen ca 30 min.
Skär rullen i skivor med vass kniv.
Lägg dem på den späda salladen och rädisorna i portionsskålar.
Ät med pinnar och servera ev. lite sojasås till.