Asiatisk kycklingwok med persiljenudlar

Till de asiatiska smakerna väljer vi en Riesling från Washington State: Kung Fu Girl.
Låten i november blir A Night Like This med Caro Emerald.

4 port.

Ca 500 g kycklingfiléer
salt och peppar
1 palsternacka
1 rödlök
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt sockerärter
olja att steka i
2 dl kycklingbuljong
2 msk soja
saften av ½ apelsin
sesamfrön

Persiljenudlar:
1 pkt ägg- eller platta risnudlar
1 stor bukett slätbladig persilja
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja

Skär kycklingköttet i bitar.
Skala och skär palsternackan i smala sneda bitar.
Strimla den skalade rödlöken, ansade purjolöken och sköljda urkärnade paprikan.
Dela ev. sockerärterna på mitten.
Förbered och koka platta ägg- eller risnudlar i rikligt med vatten.
Mixa den grovt delade persiljan med lite stjälk kvar i en matberedare.
Tillsätt de skalade, delade vitlökarna och kör en kort stund.
Häll lite olja i taget i tubröret och mixa till slät konsistens.
Hetta upp lite olja i en wokpanna eller stekpanna.
Lägg i kycklingen och låt den få fin färg på hög värme.
Salta och peppra.
Tillsätt alla grönsakerna och låt fräsa med i några minuter under omrörning.
Häll på buljongen, sojan och den pressade apelsinsaften.
Låt småkoka i några minuter, salta och peppra.
Häll persiljesåsen över de nykokta nudlarna och rör om.
Servera woken på en bädd av persiljenudlar.
Strö lite sesamfrön över.