
Skala och hacka löken och vitlöken.
Ansa vårlökarna och skär dem i sneda ½ cm skivor (ta med så mycket som möjligt av det gröna).
Fräs lök, vitlök och hälften av vårlöken i olja på svag värme.
Späd med vatten och tillsätt fond eller smula ner buljongtärningar.
Sjud soppbasen i 3-4 minuter.
Koka grynen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
Lägg ner de hela små filéerna att koka i buljongen i 5 min.
Skär under tiden rent zucchinin eller sockerärterna och strimla dem.
Ta upp kycklingen ur buljongen och skär varje filé i mindre bitar.
Riv skalet av den halva citronen och pressa saften.
Häll ner skal och saft i buljongen.
Smaksätt även med lite nymald peppar och ev. salt.
Smaka av.
Låt de kokta grynen rinna av i en sil.
Lägg kycklingbitarna i botten på varma djupa soppskålar.
Häll på lökbuljongen, grynen vid ena sidan och det strimlade gröna överst.
En klick yoghurt och rikligt med kryddgrönt över det hela.
Toppa med några skivade rädisor.
Servera bröd till.