1 ask machésallad
2 förpackningar mozzarellaost
1 ask körsbärs- eller plommontomater
1 färsk gul eller röd lök
2 msk olivolja
salt, peppar
Skölj och dela tomaterna.
Skiva mozzarellaosten.
Ta bort rotfästet och det yttersta grova på löken.
Skiva löken, även stjälken.
Fördela tomathalvor, lökringar och mozzarellan över salladen.
Ringla över lite olja. Salta och peppra lätt.
Egyptisk kryddblandning med nötter eller mandel och frön att strö över sallader, grillat och lätta varmrätter
3-4 stjälkar rabarber
2 msk strösocker
½ tsk stött kardemumma
100 g mandelmassa
3dl turkisk yoghurt
Grovriv mandelmassan på en bakplåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen cirka 4-5 minuter, håll koll under tiden för det går snabbt.
Låt svalna.
Skala och skär rabarbern i korta smala bitar.
Lägg dem i en en kastrull med lite socker och kardemumma.
Låt rabarbern mjukna under försiktig up