Karlsbadersemlor
16 semlor
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
600 g vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
1 ägg till pensling
ev. flagad mandel
florsocker
Mandelgrådde
5 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
Smält smöret och blanda det med mjölken.
Smula i jästen.
Tillsätt mjöl, salt, socker, ägg och hjorthornssalt. Kör degen i blandare 10 min.
Låt degen vila i 15 min.
Rulla 16 bullar och låt dem jäsa 30 min.
Pensla med uppvispat ägg. Strössla gärna lita flagad mandel över bullarna.
Grädda bullarna i 200° i ca. 8 min.
Riv mandelmassan och vispa grädden.
Blanda den vispade grädden med mandelmassan.
Låt bullarna svalna.
Skär av toppen av semlan till ett lock.
Spritsa mandelgrädden på semlan och lägg på locket.
Sikta lite florsocker på toppen.