Kyckling stroganoff med pressad potatis och grönt
4 port.
600 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 msk smör-rapsolja
salt, peppar
½ msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl hett vatten
3 dl grädde/syrad grädde
hackad persilja
Tillbehör:
Kokt pressad potatis
Salt- eller ättiksgurka
Strimla kycklingen, skala och hacka lök och vitlök, skiva champinjonerna.
Hetta upp smör/olja i en stekpanna och stek löken glansig.
Lägg i kycklingen och stek tills kycklingen får färg runt om.
Salta, peppra lite och tillsätt paprikapulvret.
Putsa, skiva och blanda ner champinjonerna och låt dem fräsa med.
Rör ner tomatpuré och strö mjölet över grytan.
Tillsätt det heta vattnet och rör om ordentligt.
Låt grytan puttra i cirka 10-12 minuter.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Småkoka utan lock några minuter.
Strö över persilja och servera pressad potatis och saltgurka till.