Citroncheesecake med bär
8-10 bitar
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
400 g färskost
2 dl strösocker
4 ägg
1 citron
3/4 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
Sätt ugnen på 170 grader.
Krossa digestivekexen och blanda smulorna med det mjuka smöret.
Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant. Lägg gärna bakplåtspapper i botten.
Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
Rör ihop färskosten med sockret till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet.
Pressa saften ur citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften med färskostsmeten.
Häll upp i formen och grädda kakan i 60 minuter.
Servera gärna med frukt eller bär.