Meny vecka 28
Vattenmelongazpacho, små ”enchilladas”
Färskpotatissallad med sockerärter, rödlök och kryddgrönt med grillad viltkorv
Vaniljglass med körsbär och mörk choklad
Ömsom sol ömsom regn - typiskt sommarväder.
Det gäller att ta vara på alla fina kvällar för att umgås med familj och vänner.
Den här gången har vi bett sommargrannen Madeleine om hjälp med fotograferingen, en proffsig formgivare med sinne för ljussättning.
Läskande vattenmelon blir en perfekt svalkande soppa som inledning på en sommarkväll eller som lunch på utflykten. Lime, lite vitlök, chili och mynta gör den mixade melonsoppan till en härlig smakupplevelese. Små ”polarkakor” ituskurna till tunnbröd vek jag på mitten med lite ost och paprika och stekte lätt som tilltugg.
Färskpotatissallad av skivad nykokt potatis med en god senapsdressing över. Vänd ner förvällda sockerärter, skivad rödlök, kapris och hackat grönt. Grilla kryddig god vildsvinskorv eller annan viltkorv och ät osötad senap till. Närproducerad sallad och svenska tomater blir perfekt till, med lite olja och flingsalt.
Vaniljglass är alltid enkel sommardessert, här serverad med sommarens första körsbär och lite smält ringlad mörk choklad.
Till soppan drack vi rosévin från Provence Pierre Chavin och till korv och potatissallad en Vidigal röd portugis från Lisboa. Eftersom vi hade grannarna på besök blev det även ett sött sydfranskt vin till desserten Chateau Pech-Latt
Tack Madeleine för hjälpen med fotografering och musikvalet: Öppna landskap med Ulf Lundell. Kvällen avslutades med älvdans.