Örtmarinerad stekt kyckling i skivor med ugnsgrönt
4 port.
2 stora kycklingbröst
1 msk hackad timjan
1 msk hackad persilja
rivet skal och saft av 1 citron
1 hackad vitlöksklyfta
olja
salt och peppar
1 röd paprika
1 broccolistånd
smör till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med lite olja och salt.
Låt dem bakas i ugnen ca 10 minuter.
Tillsätt då broccoli i buketter och tunt skivad ansad stjälk.
Låt dem tillagas tillsamman i ytterligare ca 8 min.
Skiva under tiden varje kycklingbröst i 4 längsgående skivor.
Blanda hackat kryddgrönt med vitlök, citron och kryddor i en bunke.
Lägg ner kycklingskivorna och vänd dem i marinaden.
Ta ut grönsakerna ur ugnen, ringla över lite mer olja, salt och peppar. Stäng av ugnen och låt dem stå i eftervärmen.
Stek kycklingen i en het stekpanna ca 3 minuter på varje sida, vänd flera gånger så det steks jämnt.
Servera kycklingen på toppen av dinkelotton och ugnsgrönsakerna.
Svamprisotto på dinkel
4 port
5 dl hel dinkel
1 gul lök
200 g kantareller eller annan svamp
smör att steka i
1 dl vitt vin
ca 5 dl vatten
1 buljongtärning
salt och peppar
1 dl grovriven parmesanost
Blötlägg gärna dinkeln i 30 min. för att korta koktiden.
Skala och hacka löken fint.
Hacka även svampen.
Fräs lök och svamp tillsammans i lite smör i en gryta.
Tillsätt dinkeln och låt den fräsa med någon minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Tillsätt sedan lite av vattnet och buljongtärningen.
Låt allt koka ihop.
Tillsätt lite vatten i taget under omröring tills dinkeln känns mjuk och vätskan koka bort.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i parmesanosten när risotton är klar.