Saffranspotatis
4 port.
8 stora fasta potatisar
2 vitlöksklyftor
3 dl grönsaksbuljong
1 tsk fänkål
½-1 pkt saffran
lite finhackat grönt: dragon eller persilja
Skala potatisen och skär den i ½ cm skivor.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Häll 3 dl buljong i en vid rymlig gryta.
Tillsätt saffran, fänkål och vitlöksskivorna.
Lägg i potatisskivorna lite omlott.
Låt potatisen småkoka i 10-15 min. tills den känns mjuk.
Skaka lite på pannan nu och då så att den blir jämnt tillagad.
Tillbehör:
4 lamm- eller fläskkotletter
salt, peppar
Hetta upp en grillpanna, grillen eller stekpannan.
Grilla kotletterna några minuter på var sida.
Krydda när de ligger i pannan.
Senapsyoghurt:
2-3 dl matyoghurt
1 msk osötad senap
½ tsk timjan
lite salt och peppar
Blanda samman ingredienserna.
Servera såsen och sallad eller annat grönt
till saffranspotatisen och kotletterna.