Palsternackschips
4port.
4 palsternackor
2 msk olja
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hyvla palsternackorna tunt, gärna på mandolin.
Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla skivorna på båda sidorna med oljan.
Strö över flingsalt.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 5 minuter, vänd på dem och låt dem stå 5 min till.
Morots och paprikadip
4 port.
3 morötter i stavar
2 grillade paprikahalvor (på burk)
1 stor vitlöksklyfta
1 förp. kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 msk olja
1 msk riven ingefära
½ tsk salt
svartpeppar från kvarn
Skala och skär morötter i stavar.
Koka dem mjuka i saltat vatten ca 10 min
Ta upp paprikorna och dela dem i mindre bitar
Skala vitlöken.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt eller använd stavmixer.
Krydda med salt och peppar.
Stekt grillost
4port.
1 pkt grillost (150g)
lite olja till stekning
Skär osten i stavar och stek i varm panna med lite olja. Vänd stavarna ett par gånger så de blir ljusbruna runt om.