![](/ws/media-library/e25f679958ff4850a6efe179dfcccab5/bruschetta-.jpg)
Bruschetta med mozzarella, gremolata och soltorkade tomater
3-4 soltorkade tomater i olja
Gremolata:
flingsalt vid serveringen
flingsalt vid serveringen
ca 400 g laxfilé
1 tsk salt
lite nymald peppar
150 g bladspenat
flytande smör
1 vitlöksklyfta
4 ark filodeg
1 uppvispat ägg till pensling
1 msk sesamfrö
Strimla, salta och peppra den lätt.
Fräs den kort i lite flytande smör-rapsolja.
Ta fram och förbered filodegsbladen.
Täck över dem tills de ska fyllas (de torkar lätt).
Sätt ugnen på 175° (varmluft).
Dela filodegsbladen mitt itu. (8 st)
Lägg lite avrunnen spenat och strimlad lax nedtill på varje fyrkant (det ska räcka till 8 knyten).
Pensla med lite smörolja runt kanterna på varje blad.
Rulla bladet ett varv och vik in kanterna.
Fortsätt rulla till ett knyte.
Upprepa samma sak med de återstående bladen.
Lägg knytena p