Granola med
rivna morötter
ca 6 dl
2 dl grovt
riven morot
5 dl havregryn
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
ca 1 kryddmått riven muskotnöt
½ tsk salt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk honung
ev. 2 dl valnötter eller hasselnötter
Sätt ugnen
på 175 grader.
Skala och riv morötterna grovt.
Blanda havregryn, pumpafrön, solrosfrön och rivna morötter.
Tillsätt kryddorna, salt och ev. hackade nötter.
Värm vattnet, blanda ner olja och honung tills den löser sig.
Häll blandningen över det torra och blanda väl.
Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 30 min. tills granolan är torr och fått lite färg.
Rör om ett par gånger under gräddningen.
Låt svalna.