
Skala och skär palsternackor eller morötter på längden i stavar.
Skölj och dela broccolin i buketter med skaft.
Skala och skär lökarna i klyftor.
Skölj, kärna ur och dela paprikorna i breda klyftor.
Skär squashen i cm-tjocka halvmånar.
Lägg de delade rot- och grönsakerna i en oljad långpanna och rör om.
Sätt in dem i ugn och rosta ca 15 min.
Rör om bland grönsakerna i ugnen ett par gånger under rostningen.
Koka under tiden havreriset i rikligt med vatten (som till pasta) i ca 13 min
Hacka under tiden hasselnötterna. Rosta dem i stekpanna, tillsätt smör och dra åt sidan. Koka upp buljongen och tillsätt saffran.
Häll av vattnet från det kokta riset och häll över saffransbuljongen.
Låt det dra och ånga av på varm platta.
Rulla mozzarellan i nötsmöret.Lägg upp på saffransriset och de färgrika nyrostade grönsakerna på fat.
Toppa med de nötiga ostkulorna.